Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów
1 z 10
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Niektóre bakterie występujące w żywności mogą być...
fot. pixabay.com

Zagrożenia w żywności. Jakie bakterie mogą występować w popularnych produktach spożywczych?

Zagrożenia w żywności. Jakie bakterie mogą występować w popularnych produktach spożywczych?

Niektóre bakterie występujące w żywności mogą być potencjalne groźne dla zdrowia, a nawet życia człowieka. Wbrew pozorom i powszechnym mitom mogą być one obecne nie tylko w produktach kupowanych od właścicieli małych gospodarstw rolnych, ale także w jajkach, mięsie i mleku, które dostępne są w supermarketach. Za rozwój części bakterii w żywności odpowiadamy sami m.in. przez niewłaściwe przechowywanie żywności. Sprawdź, jakie bakterie mogą występować w popularnych produktach spożywczych!

Zobacz również

Córka Ewy Sałackiej to wykapana mama! Zachwyca urodą!

NOWE
HIT DNIA
Córka Ewy Sałackiej to wykapana mama! Zachwyca urodą!

Majówka w Dąbrowie Górniczej. Dębowy Maj Festiwal zapewnił mnóstwo atrakcji!

Majówka w Dąbrowie Górniczej. Dębowy Maj Festiwal zapewnił mnóstwo atrakcji!

Polecamy

IV liga: Dziewiąty z rzędu triumf Sokoła Aleksandrów. RKS pokonał AKS SMS Łódź

IV liga: Dziewiąty z rzędu triumf Sokoła Aleksandrów. RKS pokonał AKS SMS Łódź

38 mln zł na gospodarkę odpadami w Łódzkiem. Największa dotacja dla Działoszyna

38 mln zł na gospodarkę odpadami w Łódzkiem. Największa dotacja dla Działoszyna

Wapń może zwiększać ryzyko sercowe lub je obniżać. Ważne, kiedy go przyjmujesz

Wapń może zwiększać ryzyko sercowe lub je obniżać. Ważne, kiedy go przyjmujesz